keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Turkissa ei turkkia tarvitse



Saavuimme Alaniaan sunnuntai-iltana. Pyörä tuli ensi kertaa pussissa mukana ja kasasin sen kuntoon maanantaina. Matka oli sujunut muutoin hyvin, kovia kärsinyt peili oli rikkoontunut ja lentoaseman turvatarkastaja oli pöllinyt kerjuöljysprein. Normaali öljy ehkä olisi selvinnyt tarkastuksesta. Kävin maanantaina parinkymmenen kilometrin testilenkin ja tiistaina ajoin vajaan 60 km. Tänään lähdin sisämaahan päin tosi huonolla kartalla. Puolen päivän lenkki venyi kokopäivän lenkiksi. Olin korkeimmalla kohdalla yli kolometrissä ka kokonaisnousua kertyi 1480 m. Arvelen lämpöä olleen yli 30C, joten hiki virtasi ja nestettä kului. Huomenna meinaan lepäillä kunnon turistin tapaan, tosin ilman kaljaa.

Laitan tuohon yhden kuvan vuoristosta paluunatkalla, kaksi pientä koululaista kotitalonsa katolla tekemässä läksyjä.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Pyörämatka Alaniaan !




Viimeisestä blogistani on jo aikaa. Lensin Roomasta kotiin Ouluun 29.6.20§0 ja otin pyörän mukaani. Itseasiassa pyörän kuljetus koneella oli helpompaa kuin olin kuvitellut. Lentoyhtiön ohjeissa pyydettiin varaamaan pyöräkuljetus etukäteen ja maksua meni 38 euroa. Pakkautin puörän lenatoaseman aulassa muoviin, se maksoi 28 euroa eikä kyllä ollut kovin erikoisesti pakattu.

Kesän olen pyöräillyt hiljakseen muiden toimieni ohessa noin 1000 km:n kuukausivauhtia ja käynyt kuntosalilla tavoitteena saada reisiin hieman lisää voimaa. Huollatin Pyöräni, tähän uudempaan on kertynyt kilometrejä noin 22.000 km ja se oli kyllä huollon tarpeessa. Ostin myös itselleni pyöränkuljetuspussin ja nut olwen tänään survonut pyörän pussiin. Aluksi epäilin, että se ei onnistu, mutta kunhan tarpeeksi purin, niin onnistuihan se. Piti renkaiden lisäksi irroittaa ohjaustanko, polkimet etulaukkuteline, tavarateline ja molemmat lokasuojat.

Huomenna meillä on lento Oulunsalosta Alaniaan kahdeksi viikoksi. saa nähdä, millaiset pyöräilyolosuhteet siellä on. Tulipahan ainakin harjoiteltua pyörän pakkausta.

Noista kuvista Ylin on viimeisen majapaikkani ikkunasta läheltä Rooman kenttää, seuraava puolukkaretkeltä Syötteen maastosta ja alin tältä päivältä, pusiin pakattu pyörä.